Excellence Kerken Seminar 2013

Apeldoorn, vrijdagochtend 27 septemberaanmelden_seminar

Balans in Geestelijke Groei – Voor Geestelijke Groei is het belangrijk dat er een balans is tussen onze innerlijk geloofsleven en de wijze waarop we dit praktiseren en uitleven. Het benedictijnse adagium “Ora et Labora” (bidden en werken) verwijst naar deze balans. In onze kerken kan de balans echter doorslaan naar het bidden of het werken. Zo kan er in de ene kerk een focus liggen op bezinning, bijbelstudie, gebed en meditatie. Onmisbaar, maar tegelijkertijd kan het voor scheefgroei of zelfs stilstand zorgen als we niet leren hoe dit concreet handen en voeten te geven in dienstbaarheid naar elkaar en de omliggende wereld.  Er zijn ook kerken die heel actief zijn door veel te organiseren en er op uit te gaan, maar onvoldoende tijd en rust nemen om te onderzoeken of deze activiteiten werkelijk bijdragen aan Geestelijke Groei. Kennen wij onze gemeente voldoende om te kunnen bepalen waar het staat in het spectrum van Geestelijke Groei en wat de leden specifiek nodig hebben om geestelijk verder te groeien?

We gaan op zoek naar de betekenis van Geestelijke Groei, wat er nodig is om een eerlijk beeld te krijgen van Geestelijke Groei in de gemeente en hoe we elkaar kunnen helpen om balans te vinden  tussen ‘bidden en werken’,  ‘zijn en doen’, ‘stilstaan en vooruitgaan’, ‘handen vouwen en handen uit de mouwen’.

DOWNLOAD FLYER KERKENSEMINAR

Het Programma

09.15   |  Ontvangst en registratie

10.00  |  Welkom en samenzang

10.15   |  Toespraak door Hans Maat

11.00   |  Intermezzo – verwerking

11.20   |  Toespraak door Bart Broekman

12.05   |  Intermezzo – verwerking

12.30   |  Afsluiting ochtendseminar

De Sprekers

Hans Maat is directeur van het Evangelisch Werkverband. Het EWV is een vernieuwingsbeweging binnen de Protestante Kerk in Nederland die is ontstaan om het geestelijk potentieel dat God aan de gemeente geeft aan te boren, ruimte te geven en te laten groeien.

Bart Broekman is oprichter en directeur van Excellence Kerken, Excellence Coaching en Excellence Opleiding. Hij coacht en traint leidinggevenden en teams binnen (goede doelen, non-profit en overheid) organisaties. Daarnaast zet hij zijn expertise in voor de ontwikkeling van lokale kerken en de ondersteuning van kerkleiders. In de ontwikkeling van het potentieel van mensen en organisaties en het begeleiden van veranderingstrajecten ligt zijn focus vooral op het ontdekken en verbinden van onderliggende waarden als initiator voor processen van verbetering en groei.

Tussenprogramma: Workshop Geestelijk Groei Onderzoek

Tussen de twee seminars door is er van 12.45 – 13.45 een extra workshop over de betekenis en toepassing van het Geestelijke Groei Onderzoek voor de plaatselijke gemeente en de onderliggende kwalitatieve onderzoeksmethode. Helaas is het niet meer mogelijk om aan deze workshop deel te nemen in verband met het bereiken van het maximaal aantal deelnemers (40 personen).

Locatie en route

De Basis, Oude Apeldoornseweg 41-45 in Apeldoorn.

Let op: neem de afslag “Ingang Zuid”  (print hier een handig A4-routekaartje)

Klik hier voor het plannen van een route van uw huis naar de seminarlocatie.

Klik hier voor informatie over de busroute van het NS-station in Apeldoorn naar de seminarlocatie (en vice versa).

Kosten en aanmelden

Bij inschrijving voor 6 september is het seminar gratis. Na 6 september vragen we
25 euro (excl. btw) voor deelname aan dit bijzondere seminar. Voor informatie over annulering, absentie en vervanging ga naar de Algemene Voorwaarden .

Klik hier om je aan te melden voor de Excellence Kerken Seminar 2013.

 

Contactgegevens

Bezoekadres Noord-Nederland
Morra 2
9204 KH Drachten

Bezoekadres Midden-Nederland Polanerbaan 13 H
3447 GN Woerden

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Telefoon
0512 – 78 58 72

E-mail
info@cc-excellence.nl

Kamer van Koophandel
50973045

Rabobank
NL65RABO0143758705